Bloggartikel

En guide till Sveriges Open-Air Cinema 2023

När sommaren närmar sig är det alltid roligt att hitta på nya och spännande saker att göra utomhus. En av de trendigaste aktiviteterna just nu är att se film på bio, men utomhus i stället för inne i ett mörkt biografrum.

Open air cinema, eller utomhusbio som det också kallas, är en rolig och annorlunda upplevelse som passar perfekt för en varm sommarkväll. Du kan se alla dina favoritfilmer under stjärnorna medan du njuter av en god middag och ett glas vin.

Det finns många olika ställen i Sverige som erbjuder open air cinema, så det är bara att söka efter närmaste plats i din stad. Vissa ställen erbjuder även speciella temakvällar med olika genrer av film, så det finns något för alla smaker.

Sommaren är här och det är dags att ta vara på alla de möjligheter som erbjuds för att njuta av det fina vädret. Ett av de roligaste sätten att fira sommaren på är att gå på open air cinema i Stockholm.

Utomhusbio, som det också kallas, är en unik upplevelse som ger dig möjlighet att se dina favoritfilmer i en avslappnad och trivsam miljö. I Stockholm finns det flera ställen som erbjuder open air cinema, så det är bara att välja det som passar dig bäst.

En av de mest populära platserna för open air cinema i Stockholm är Rålambshovsparken. Här kan du se allt från klassiska filmer till de senaste storfilmerna under stjärnorna. Parken är vackert belägen vid Mälaren och erbjuder en mysig atmosfär för filmkvällen.

Här är en lista över ett par Open-Air Cinemas i Sverige under 2023:

  1. Beviljade Bio (Stockholm)
  2. Bio Rio (Stockholm)
  3. Skansen (Stockholm)
  4. Rålambshovsparken (Stockholm)
  5. Slottsparken (Malmö)
  6. Folkets Park (Limhamn, Malmö)
  7. Slottsskogen (Göteborg)
  8. Trädgårdsföreningen (Göteborg)
  9. Kungsträdgården (Stockholm)
  10. Stadsbiblioteket (Malmö)

OBS: Detta är bara några exempel på utomhusbiograferna i Sverige. Det finns många fler platser som arrangerar utomhusbio under sommaren, så det kan vara bra att kolla lokala evenemangskalendrar för att hitta fler alternativ.

Varför besöka en Open-Air cinema?

Vad är det bästa med att gå på en Open-Air cinema, undrar du? Tja, det finns många skäl till varför dessa festivaler är en höjdpunkt på sommaren. För det första så får du chansen att uppleva en mängd olika kulturer och konstformer, vilket är bra om du tröttnat på att bara se på TV och streama Netflix.

För det andra så är dessa festivaler ett perfekt ställe att träffa nya människor och knyta nya vänskapsband. Om du är en social människa så är festivaler som skapade för dig! Och för den som gillar att dansa, sjunga och ha kul tillsammans med andra, så finns det garanterat en Open-Air cinema som passar just dig. Plus, du får chansen att uppleva nya platser och se nya saker, vilket alltid är kul.

Och om du är en matälskare så kommer du att älska alla de olika maträtter och drycker som serveras på festivaler. Så om du vill ha en sommar full av spänning, kultur och god mat, så bör du definitivt överväga att besöka en Open-Air cinema!

En guide till Stockholms Open-Air Cinema 2023

Vintern är här och mörkret har sänkt sig över Stockholm. Vad kan vara bättre än att krypa ner under en filt och titta på en film under stjärnorna? Här kommer en guide till Stockholms utomhusbio!

Utomhusbiografen i Stockholm, även kallad "Beviljade Bio", är en populär aktivitet under sommarmånaderna. Det finns flera olika platser där man kan titta på film under bar himmel, men en av de mest populära är Bio Rio i Hornstull. Här visas filmer på en stor bioduk från mitten av juni till mitten av augusti.

Det finns också andra alternativ för den som vill titta på film utomhus i Stockholm. En annan populär plats är Skansen, där man kan titta på film under sommarmånaderna på lördagar. Ett annat alternativ är Rålambshovsparken, där det arrangeras utomhusbio varje torsdag under sommaren.

Vad gäller valet av film, så finns det något för alla. På Bio Rio visas en mix av klassiker, nya filmer och dokumentärer. Skansen och Rålambshovsparken har också ett brett utbud, med såväl nya som gamla filmer. Det finns även speciella temakvällar, som t.ex. en kväll med barntemafilmer eller en kväll med musikaliska filmer.

Så vad behöver man tänka på när man ska gå på utomhusbio i Stockholm? Först och främst är det bra att komma i tid. Platserna fylls snabbt och det är först till kvarn som gäller. Det är också en bra idé att ta med sig en filt att sitta på och kanske lite snacks och dryck. Vädret i Stockholm kan vara oberäkneligt, så det kan också vara bra att ta med sig regnkläder och en extra tröja om det skulle bli kallt.

Utomhusbiografen i Stockholm är en underbar aktivitet för hela familjen. Ta med dig en filt, lite snacks och titta på en film under stjärnorna. Det är en upplevelse du sent kommer att glömma!

En guide till Open-Air Cinema i Malmö 2023

Sommaren är här och vad kan vara bättre än att njuta av en film under bar himmel i Malmö? Här kommer en guide till utomhusbiografen i Malmö.

En av de mest populära platserna för utomhusbio i Malmö är Slottsparken, som ligger i hjärtat av staden. Här arrangeras det utomhusbio varje onsdag under sommarmånaderna, med ett brett utbud av filmer för alla åldrar. Det finns också en scen där olika artister uppträder innan filmvisningen börjar.

Ett annat alternativ är Folkets Park i Limhamn, där det arrangeras utomhusbio varje fredag under sommaren. På Folkets Park finns också en lekplats och en restaurang, så det är en bra aktivitet för hela familjen.

Vad gäller valet av film, så finns det något för alla smaker. På Slottsparken och Folkets Park visas en mix av klassiker, nya filmer och dokumentärer. Det finns även speciella temakvällar, som t.ex. en kväll med barntemafilmer eller en kväll med musikaliska filmer.

Så vad behöver man tänka på när man ska gå på utomhusbio i Malmö? Först och främst är det bra att komma i tid. Platserna fylls snabbt och det är först till kvarn som gäller. Det är också en bra idé att ta med sig en filt att sitta på och kanske lite snacks och dryck. Vädret i Malmö kan vara oberäkneligt, så det kan också vara bra att ta med sig regnkläder och en extra tröja om det skulle bli kallt.

Utomhusbiografen i Malmö är en underbar aktivitet för hela familjen. Ta med dig en filt, lite snacks och njut av en film under stjärnorna. Det är en upplevelse du sent kommer att glömma!

En guide till Open-Air Cinema i Göteborg 2023

Sommaren är här och vad kan vara mer perfekt än att koppla av och titta på en film under bar himmel i Göteborg? Här kommer en guide till utomhusbiografen i Göteborg.

En av de mest populära platserna för utomhusbio i Göteborg är Slottsskogen, som ligger i hjärtat av staden. Här arrangeras det utomhusbio varje torsdag under sommarmånaderna, med ett brett utbud av filmer för alla åldrar. Det finns också en scen där olika artister uppträder innan filmvisningen börjar.

Ett annat alternativ är Trädgårdsföreningen, där det arrangeras utomhusbio varje fredag under sommaren. Trädgårdsföreningen har också en lekplats och en restaurang, så det är en bra aktivitet för hela familjen.

Vad gäller valet av film, så finns det något för alla smaker. På Slottsskogen och Trädgårdsföreningen visas en mix av klassiker, nya filmer och dokumentärer. Det finns även speciella temakvällar, som t.ex. en kväll med barnfilmer eller en kväll med musikaliska filmer.

Så vad behöver man tänka på när man ska gå på utomhusbio i Göteborg? Först och främst är det viktigt att komma i tid. Platserna fylls snabbt och det är först till kvarn som gäller. Det är också en bra idé att ta med sig en filt att sitta på och kanske lite snacks och dryck. Vädret i Göteborg kan vara oberäkneligt, så det kan också vara bra att ta med sig regnkläder och en extra tröja om det skulle bli kallt.

Utomhusbiografen i Göteborg är en underbar aktivitet för hela familjen. Ta med dig en filt, lite snacks och njut av en film under stjärnorna. Det är en upplevelse du sent kommer att glömma!

Skriven av

Joel Georgy

January 10, 2023

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!