Bloggartikel

Europas största utomhusbio inleder samarbete med Filmstaden

Aktören bakom Europas största utomhusbio, Big Crowd Factory, med närmare 8.500 besökare expanderar sin verksamhet genom ett samarbete med Filmstaden Media. Med Filmstaden som ny samarbetspartner hoppas aktörerna ta ytterligare ett steg i att förstärka festivalupplevelsen.

Under sommaren 2022 kommer aktörerna arrangera storskaliga utomhusbiofestivaler vid sex tillfällen runt om i Sverige, målsättningen är att under festivalturnén bjuda fler än 50.000 besökare på utomhusbio, helt kostnadsfritt. 

Konceptet är framtaget och genomfört av Big Crowd Factory som arrangerade festivaler under 2017, 2018 och 2019 med stor framgång. Tanken var att redan 2020 utveckla affären men vilket var tvunget att flyttas framåt i tiden. 

Filmstadens uppdrag blir att skapa fler partnerskap som ska bidra till en större upplevelse på plats. Parterna har tillsammans jobbat fram ett antal paketeringar där besökare och partners kan mötas. Genom att utöka antalet fysiska platser som vi anordnar utomhusbio på ges fler möjligheten att njuta av arrangemanget. 

- Vi ser ett partnerskap med Filmstaden som ett väldigt naturligt samarbete. Filmstaden är sedan många år Sveriges ledande bio-aktör och vi kan inte föreställa oss en bättre aktör att samarbeta med när det kommer till att skapa storskaliga biografupplevelser utomhus berättar Rikard Jonsson, Head of Marketing hos Big Crowd Factory.  

- För oss på Filmstaden Media är detta samarbete i linje med vår passion för filmupplevelsen, speciellt upplevelsen att dela den tillsammans med andra. Och det ger oss möjlighet att utveckla vår redan starka säljportfölj. Att paketera och sälja filmupplevelser ligger i vårt DNA och här får vi chansen att vara med att sprida glädjen av att få en unik filmupplevelse. Vi ser mycket fram emot att jobba tillsammans med Big Crowd Factory, deras kreativitet, och alla partners. säger Leslie Marsden, Head of Sales, Filmstaden Media.

Om Filmstaden Media

Filmstaden Media är ett dotterbolag till Filmstaden AB som sedan många år är Sveriges ledande biografkedja. Filmstaden Media säljer även reklamutrymme på de flesta biograferna i Sverige, i nätverket ingår över 300 biosalonger på ca 75 orter. 


Om Big Crowd Factory

Big Crowd Factory är Sveriges ledande aktör när det kommer till att skapa storskaliga utomhusbiofestivaler. Sedan 2017 har företaget erbjudit gratis utomhusbio till tiotusentals besökare. År 2019 arrangerades Europas största utomhusbio med fler än 8.500 besökare. Nu expanderar verksamheten vidare till Stockholm, Uppsala, Malmö & Lund. Skriven av

Joel Georgy

October 4, 2021

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!