Bloggartikel

Europas största utomhusbio nu tillbaka i svenska parker under sommaren – vill slå världsrekord

Tillsammans med Big Crowd Factory, arrangören bakom Europas största utomhusbio, bjuder den klassiska chokladmjölken Pucko på gratis utomhusbio i sommar. Under namnet Pucko Sommarbiofestival planerar aktörerna en turné med utomhusbiofestivaler under sex sommarkvällar runt om i Sverige – och satsar på att slå världsrekord med 10 000 besökare. Lördagen den 2 juli drar festivalturnén igång med start i Tantolunden i Stockholm, därefter besöker utomhusbiofestivalen även Malmö, Göteborg, Uppsala, Lund och Tantolunden på nytt. 

En bild som visar utomhus, träd, person, personerAutomatiskt genererad beskrivning
Sommarbio i Halmstad, sommaren 2021.

   

En bild som visar träd, utomhus, växt, trädgårdAutomatiskt genererad beskrivning
Utomhusbio i Azaleadalen, Slottskogen sommaren 2019.

Till sommaren kan alla filmälskare och festivalsugna återigen se fram emot gratis utomhusbio i centrala parker runt om i Sverige, efter två år av mindre upplagor på grund av pandemirestriktioner. Pucko och Big Crowd Factory har inlett samarbete och utlovar kvalitetsfilm och festivalkänsla mitt under stjärnorna på Sveriges kanske härligaste gräsmattor. 

Årets utomhusbio ska slå världsrekord

Sedan 2017 har Big Crowd Factory erbjudit gratis utomhusbio till tiotusentals besökare. År 2019 arrangerades Europas största utomhusbio med fler än 8 500 besökare i Azaleadalen i Göteborg. Nu expanderar evenemangen vidare till Stockholm, Uppsala, Malmö & Lund under namnet Pucko Sommarbiofestival, och satsar på att slå världsrekord med fler än 10 000 besökare.

  • Vi är så glada att äntligen vara tillbaka med vår storskaliga utomhusbiofestival runt om i Sverige, efter två år av pandemirestriktioner och mindre event. Och vi hoppas få se så många som möjligt på sommarens filmvisningar! Nu satsar vi på världsrekord med över 10 000 besökare och vill hamna i Guinnes World Records med världens största utomhusbio, säger Rikard Jonsson, Head of Marketing hos Big Crowd Factory. 

Festivalstämning i centrala parker 

Pucko Sommarbiofestival kommer bestå av heldagsfestivaler i centrala parker med härlig stämning och foodtrucks, loungeytor, DJ’s, artister, biokiosk och den självklara bioduken – hela 72 kvm stor, för att kunna erbjuda bästa möjliga bioupplevelse.  

På festivalområdet bjuder Pucko på produkter, goodiebags till festivalens första besökare, aktivitetsområde och även chans att vinna VIP-biljetter till festivalens bästa platser där det ingår egen butler under filmvisningen. 

  • Att få lov att arbeta med det klassiska varumärket Pucko är helt fantastiskt. Vi på Big Crowd Factory kan inte tänka oss en bättre samarbetspartner att skapa dessa festivalupplevelser tillsammans med! Pucko och utomhusbio går verkligen hand i hand, ett koncept som har fungerat sedan 50-talet och som håller än idag. Det är någonting alldeles speciellt med sommarkvällar och utomhusbio, säger Rikard Jonsson, Head of Marketing hos Big Crowd Factory.

  • Många av oss har starka minnen från vårt första biobesök och vi är glada över att tillsammans med Big Crowd Factory bidra till att skapa fler och nya minnen under sommarens biofestival. Vi är övertygade om att biomys och chill kommer uppskattas av Puckofans och bioälskare runtom i Sverige och samtidigt ge oss en chans att visa upp vad Pucko står för, säger Daniel Snöhäger, kommersiellt ansvarig för Pucko på Arla.

Pucko Sommarbiofestival 2022:

Filmerna som kommer visas avslöjas en vecka innan respektive event via www.bigcrowdfactory.com/festivaler

Arla – böndernas eget mejeri

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 9 400 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt älskade varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. I dag har Arla 12 mejerier i Sverige som drivs till 100% på grön el och alla egna tunga transporter är fossilfria. Pucko är ett av Arlas varumärken som lanserades 1954. 

Om Big Crowd Factory

Big Crowd Factory är Sveriges ledande aktör när det kommer till att skapa storskaliga ‘utomhusbiofestivaler’. Sedan 2017 har företaget erbjudit gratis utomhusbio till tiotusentals besökare. År 2019 arrangerades Europas största utomhusbio med fler än 8 500 besökare i Slottsskogen i Göteborg. Nu expanderar evenemangen vidare till Stockholm, Uppsala, Malmö & Lund.

För mer information och bilder, kontakta gärna: 

Emma Gustafsson, PR-konsult Prat PR

emma.gustafsson@prat.se

+46 709 69 88 66

Daniel Snöhäger, kommersiellt ansvarig för Pucko hos Arla Foods

danhn@arlafoods.com

Rikard Jonsson, Head of Sales & Marketing, Big Crowd Factory

rikard@bigcrowdfactory.com

+46 703 74 99 99

Skriven av

Rikard Jonsson

June 3, 2022

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!