Bloggartikel

Rapport: Svenskarna tycker bäst om bio- och butiksreklam

Tidningen Resumé nämner  i en artikel att Svenskarna generellt är mer positiva till reklam i traditionella medier än i digitala – och favoriterna är bioreklam och butiksreklam. Detta framgår i en rapport som Orvesto Konsument har sammanställt.

Detta får givetvis oss på BCF att vidare vilja undersöka hur Svenskarna även ser på utomhusbioreklam. Kanske kan detta medie slå hål i taket när det gäller reklam som vi Svenskar ställer oss positiva till?

Reklamtröttheten ökar bland svenskarna, det konstateras både i Novus undersökning gjord på uppdrag av Sveriges Annonsörer samt i Kantar Sifos mätningar. I rapporten går det att läsa att:

“Mest tycker svenskarna om butiksreklam och bioreklam. 2010 uppgav 39 procent av svenskarna att de var positivt inställda till bioreklam och 20 procent att de var negativa. 2019 var något färre positiva, 31 procent, medan 27 procent uppgav att de var negativa”.

Artikeln finns att läsa i sin helhet på Resumés hemsida, här kan du se allmänhetens inställning till annonser i morgontidningar, annonser i kvällstidningar, annonser i gratistidningar, annonser i tidskrifter/magasin, tv-reklam radioreklam, bioreklam, direktreklam i brevlådan, utomhustavlor och butiksreklam.  

Läs artikeln i sin helhet här.

Skriven av

Joel Georgy

March 5, 2020

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!