Bloggartikel

Utebio du inte vill missa i sommar

Finns det något bättre än att gå på bio utomhus i sommarvärmen? Det tycker i alla fall inte vi och det är därför vi ska ut på turné i sommar! Vi kommer att åka runt i hela Sverige för att ge dig en oförglömlig upplevelse.

Kolla in vår sida för festivaler - här hittar du alla utebios i sommar: Länk till våra festivaler!

För visst är det alltid roligt att gå på bio men det är något särskilt med att gå på utebio. Att sitta i en park i Stockholm, Malmö eller kanske Göteborg tillsammans med andra människor och titta på en riktigt bra film. Nu ska vi berätta lite om de olika utebio festivalerna som vi kommer att anordna i sommar. Hoppas att vi ses där!

Utebio Festival Stockholm – 8 & 21, 22:a juli

Vi kommer att börja vår turné i vår vackra huvudstad. Den 2:a juli är du välkommen till Rålambshovsparken för en fantastisk kväll. Vi drar i gång redan klockan 15:00 och klockan 18:00 är det dags för våra fantastiska DJ:s att inta scenen. Sen, när mörkret sakta sänker sig över Stockholm startar vi vår utebio.

Rålambshovsparken ligger i hjärtat av Stockholm och är en av stadens vackraste parker. Det är också en stor grönyta, perfekt för vår utebio. Samla polarna och kom hit! Inträdet är gratis för att alla ska kunna njuta av en härlig kväll. 

Utebio Festival Malmö – 1:a & 29:e juli

Efter Stockholm åker vi söderut med vår utebio och hamnar i Malmö! Denna vackra stad är hem till många fina parker men vi har valt att hålla vår utebio på Tallriken i Pildammsparken. Vi drar i gång utebio festivalen redan klockan 15:00, precis som vanligt.

Det finns få städer i Sverige som är lika vackra som Malmö på sommaren. Dessutom innebär stadens närhet till Danmark att du lätt kan kombinera en utebio med ett besök i Köpenhamn. Låter inte det som en perfekt sommarsemester? Den 1:a & 29:e juli är du välkommen till Malmö på utebio!

Utebio Festival Göteborg – 15:e juli & 5:e augusti

Efter Malmö är det dags för en annan fantastisk stad. Den 15:e juli & 5:e augusti bjuder vi in till en utebio i Azaleadalen i Göteborg! Precis som i Stockholm och Malmö startar vi redan 15:00, med otroliga DJ:s från 18:00 och precis som i Stockholm är inträdet helt gratis!

Vi valde Azaleadalen eftersom parken är perfekt placerat mitt i Göteborg med nära till allt. Här finns också en av Göteborgs bästa grönytor där alla lätt får plats med en filt eller en stol. Med en 82 kvm stor bioduk är vi redo, oavsett hur många människor som bestämmer sig för att komma!

Utebio Festival Uppsala

Efter besöket i Stockholm flyttar vi oss bara en dryg timme bort, till Uppsala! Den här vackra studentstaden har många parker som är perfekt för en utebio men vi har valt Källparken. Här kan du njuta av en fantastisk kväll med dina vänner och tusentals andra människor. Precis som vanligt är festivalområdet öppet från 15:00 och utebion början ca 22:00.

Eftersom Big Crowd Factory grundades av två studenter känns det lite extra bra att nu kunna erbjuda utebio i Uppsala till stadens många studenter. Självklart är dock alla välkomman, desto fler desto bättre som vi brukar säga! Självklart är festivalen också helt gratis. Vi kommer hit den 20:e augusti och då hoppas vi att vi ses!

Utebio Festival Lund

Precis när sommaren börjar gå mot sitt slut avslutar vi vår utebio festival i södra Sverige, närmare bestämt i Lund. Vi kommer hit till Patrik Rosengrens Park i slutet av augusti, precis när sommaren är som bäst. 15:00 öppnar vi festivalområdet och 18:00 sätter våra otroliga DJ:s i gång och spelar.

Kan du tänka dig ett bättre sätt att avsluta sommaren på? En bra film, i en fin park under en stjärnhimmel medan kvällen sakta går mot natt. Vi hoppas självklart att så många som möjligt av er bestämmer sig för att komma dit. Det kommer att bli en magisk kväll!

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att njuta av utebio och därför kör vi en turné genom Sverige under hela sommaren. Vi tycker att alla ska ha rätt att njuta av en fantastisk utebio i både Malmö, Stockholm, Göteborg, Uppsala och Lund, därför är inträdet alltid gratis. Desto fler desto bättre säger vi, och kom som du är. Det enda du behöver ta med är ett glatt humör och kläder efter väder.

Tillsammans gör vi sommaren till en magisk upplevelse fylld med utebio i våra fina parker. Hoppas att vi ses i sommar!

Festivalschema sommaren 2023


PS. Du har väl inte missat våra utomhusbiofestivaler under sommaren? Vi arrangerar utomhusbio i Stockholm, Göteborg och Malmö. Se till att besöka vår sida för festivaler för att läsa mer om när vi besöker din stad!  

Skriven av

Rikard Jonsson

June 1, 2022

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!