Bloggartikel

Utomhusbio & Foodtrucks – En perfekt kombo?

Festivalsäsongen 2023 närmar sig med stormsteg och det har blivit dags att börja planera din sommar. Självklart hoppas vi att ni dyker upp när vi på Big Crowd Factory än en gång arrangerar utomhusbios vid sex tillfällen i Stockholm, Malmö & Göteborg!

Här har ni vår festivalguide för sommaren 2023, hoppas att vi träffas där, om du istället vill ansökan om att ha med din foodtruck under våra festivaler, skicka in en ansökan här.

Foodtrucks under våra utomhusfestivaler 2023

Foodtrucks har länge varit en viktig del av festivaler och andra utomhusevenemang och det är inte svårt att förstå varför. De erbjuder en unik och personlig touch till alla festivaler och tillför en helt ny dimension till hela upplevelsen.

När man besöker en festival är det inte bara filmerna, musiken och miljön som är viktiga, utan även möjligheten att kunna njuta av mat och dryck. Foodtrucks erbjuder ett brett utbud av alternativ - med allt i från street food från hela världen - till lokala rätter och snacks. De erbjuder en plats där besökare får möjligheten att testa nya smaker vilket kan leda till en helt oförglömlig upplevelse. 

Foodtrucks är också ett utmärkt sätt att stödja småföretagare och entreprenörer. De flesta foodtrucks är familjeägda och arbetar hårt för att erbjuda de allra bästa produkterna till sina besökare. Eftersom de är just familjeägda stödjer de också den lokala ekonomin med både jobbmöjligheter och produktinköp. 

En annan viktig fördel med foodtrucks på utomhusbio-festivaler är möjligheten att erbjuda mat som fungerar för alla. Foodtrucks kan enkelt anpassa sig efter behoven hos varje enskild festival och erbjuda alternativ för vegetarianer, veganer och personer med allergier eller specialkostbehov. De brukar också ha mindre matavfall än traditionella restauranger vilket är viktigt för att hålla festivalen så miljövänlig som möjligt. Foodtrucks och utomhusbios är helt enkelt en perfekt kombo - de skapar en unik och livfull atmosfär, samtidigt som de låter besökare att njuta av en mängd olika mat- och dryckesalternativ.

I väntan på maten från lokala foodtrucks under sommarens bästa utomhusbio!

Vi behöver fler foodtrucks i sommar!

Vi letar efter fler foodtrucks för våra utomhusbiofestivaler under 2023! Vi har redan flera foodtrucks som ställer upp på våra festivaler men vi letar alltid efter fler. Varför gör vi det? För det första ger de våra besökare möjligheten att uppleva en mängd olika smaker och kulturer på en och samma plats. Dessutom är foodtrucks ofta enklare och mer tillgängliga än traditionella matställen vilket gör det enklare för besökare att snabbt och billigt få den mat som de önskar. 

Att delta som foodtruck på en festival är också en möjlighet för dig som ägare att visa upp dina produkter och nå en bredare publik. Det ger dig också en unik möjlighet att samarbeta med andra företag och ta del av samarbeten och erbjudanden. Enkelt sagt finns det tusentals olika fördelar med att ställa upp med din foodtruck på vår nästa utomhusbiofestival. 

Foodtrucks är en viktig del i festivalupplevelsen och det är därför viktigt att uppmuntra fler foodtrucks att delta i våra festivaler. Vi uppmuntrar alla foodtruck-ägare att ta kontakt med oss och andra utomhusbio arrangörer och skicka in en ansökan om att ställa ut på alla fantastiska evenemang. Tillsammans kan vi göra våra festivaler ännu mer minnesvärda och spännande för alla våra besökare!

Fler foodtrucks kommer självklart också att hjälpa oss som arrangörer. Foodtrucks bidrar till att skapa en mer dynamisk och livfull atmosfär på festivalområdet och de ger oss också möjligheten att erbjuda fler härliga upplevelser till våra besökare, något som vi alltid strävar efter. 

Se till att istället ansöka om att ha med din foodtruck under våra festivaler i sommar, skicka in en ansökan här.

Foodtruck under utomhusbio, ett givet inslag.

Vad krävs för att få ställa upp med oss?

Självklart är det också så att foodtrucks måste uppfylla vissa krav för att kunna delta på våra och andras festivaler. Dessa krav inkluderar tillstånd från myndigheter, försäkringar och säkerhetskrav. Självklart kommer vi som arrangörer att arbeta tillsammans med myndigheter för att säkerställa att alla foodtrucks uppfyller dessa krav och att ni som ägare har allt ni behöver för att erbjuda en säker och hälsosam matupplevelse för alla besökare. 

En annan viktig faktor att tänka på är hållbarhet. Många festivaler strävar efter att minska sitt miljöavtryck och uppmuntra hållbara lösningar. Foodtrucks kan bidra till denna målsättning genom att använda miljövänliga material, såsom bioplast, och erbjuda besökare möjlighet att sortera sitt avfall.

Snabbt sammanfattat är alltså foodtrucks en väldigt viktig del i festivalupplevelsen som bidrar till en mer livfull och minnesvärd atmosfär, samt stödjer lokala företagare och entreprenörer. Vi uppmuntrar alla foodtruck-ägare att skicka in en ansökan om att delta på våra festivaler och vi ser fram emot att se fler foodtrucks på våra evenemang i framtiden. Hoppas vi kan välkomna dig och din foodtruck till någon av våra utomhusbiofestivaler 2023.

Vintern och våren går snabbt vilket betyder att sommaren närmar sig med stormsteg. Vi har redan planerat in vår sommar och vi hoppas att du har gjort detsamma. 2023 kommer vi besöka Stockholm, Göteborg och Malmö med vår utomhusbio och vi hoppas självklart att vi träffas där!

Här har du vår guide över alla våra sommarfestivaler 2023. 

Burrito in the making under sommarens utomhusbio.

PS. Vill du istället ansöka om att ha med din foodtruck under våra festivaler, skicka in en ansökan här.

Festivalschema 2023

Du hittar vårt festivalschema inför sommarens turné här nedan:


Alla festivaler hittar du här!

Skriven av

Joel Georgy

February 4, 2023

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!