Bloggartikel

Utomhusbio i Göteborg, här är de bästa parkerna

Sugen på att arrangera eller kanske besöka en utomhusbio i Göteborg? Här är våra tips kring de bästa parkerna i Göteborg för att arrangera en utomhusbio i sommar.

Om du är taggad på att njuta av en film under stjärnorna se till att besöka Europas största utomhusbio, vårt festivalschema hittar du här: Årets utomhusbiofestivaler!

Utomhusbio i Slottsskogen, Göteborg

Kanske den bästa parken för utomhusbio? Parken har en stor och populär gräsyta i centrala Göteborg med en mängd olika aktiviteter och utrymmen, inklusive en lekpark, en friluftsteater, en minigolfbana och en botanisk trädgård.

Utomhusbio i Azaleadalen, Göteborg

Vår favoritpark för att arrangera utomhusbio helt klart! Azaleadalen är en vacker park i Göteborg, belägen i stadsdelen Linné. Parken är känd för sina vackra azaleor och rhododendron som blommar under våren. Dessutom finns det en stor mängd olika träd och buskar i parken, samt en liten sjö och en lekplats för barn. Parken är också ett populärt ställe för promenader och picnick. Det är ett perfekt ställe att besöka för att koppla av och njuta av naturen i staden.

Utomhusbio i Slottskogen, Göteborg

En annan populär park i centrala Göteborg med en vacker utsikt över staden, en lekpark, en minigolfbana och många promenadstigar. Perfekt för utomhusbio!

Utomhusbio i Änggårdsbergen, Göteborg

En naturskön park med vandringsleder, utsiktsplatser och en vildmarksdel där du kan se vilda djur och växter. Här kör många moutainbike på sommaren, men varför skulle det inte kunna arrangeras en utomhusbio här?

Utomhusbio i Kungsparken, Göteborg

En park med historiska anor och vacker utsikt över Göteborgs hamn, med en lekpark, en minigolfbana och en friluftsteater. Vi håller tummarna för att få uppleva film direkt under stjärnorna i Kungsparken i sommar! 

Utomhusbio i Linnéparken, Göteborg

En naturskön park med en botanisk trädgård, vandringsleder och utsiktsplatser. Här skulle en utomhusbio enkelt kunna arrangeras! 

Utomhusbio i Kvarnbyparken, Göteborg

En park med lekplatser, fotbollsplaner och en minigolfbana. Varför inte satsa på att ordna med en utomhusbio här?

Utomhusbio i Kvilladalen, Göteborg

En naturskön park med vandringsleder, utsiktsplatser och en vildmarksdel, helt perfekt för utomhusbio enligt oss.

Utomhusbio i Änggårdsbergsparken, Göteborg

En park med lekplatser, fotbollsplaner och en minigolfbana. Kanske får vi se en utomhusbio här i framtiden?

Utomhusbio i Rya skogs naturreservat, Göteborg

En naturskön park med vandringsleder, utsiktsplatser och en vildmarksdel där man kan se vilda djur och växter. Vore häftigt att få uppleva en utomhusbio här, håller du med?

Utomhusbio i Trädgårdsföreningen, Göteborg

Trädgårdsföreningen i Göteborg är en vacker och historisk park belägen i centrala Göteborg. Den grundades år 1842 och är en av de äldsta offentliga parkerna i Sverige. Parken är känd för sina vackra trädgårdar och grönområden, inklusive en rosenträdgård, en palmhus och en växthus. Dessutom finns det en stor fontän och en staty av Carl von Linné. Parken är ett populärt ställe att besöka för att ta en promenad eller koppla av i naturen, och det är också ett omtyckt ställe för fotografering och utomhuskonserter. Parken är öppen för allmänheten och är ett måste att besöka om du är i Göteborg.

Utomhusbio i Vasaparken, Göteborg

Vasaparken är en vacker park belägen i centrala Göteborg. Den är känd för sina vackra grönområden och promenadstråk, samt för sina vackra vattenfallet som ligger i parken. Parken är ett populärt ställe för att ta en promenad eller koppla av i naturen, och det är också ett omtyckt ställe för fotografering och utomhusaktiviteter. Parken har också en stor lekplats och en stor gräsmatta för picknick och utomhusaktiviteter. Parken är öppen för allmänheten och är en plats som är väl värd att besöka om du är i Göteborg.

Utomhusbio i Skansparken, Göteborg

Skansen Kronan är en historisk fästning och park belägen i Göteborg. Den byggdes på 1600-talet som en del av stadens försvar och är nu en populär turistattraktion och park. Parken erbjuder utsikt över Göteborg och havet, och man kan också besöka fästningen och titta på utställningar om dess historia. Parken har också en stor lekplats och grönområden för picknick och utomhusaktiviteter. Skansen Kronan är öppen för allmänheten och är ett måste att besöka om du är intresserad av historia och vill ha en vacker utsikt över Göteborg.

Utomhusbio i Brunnsparken, Göteborg

Brunnsparken är en vacker park belägen i centrala Göteborg. Den är känd för sina vackra trädgårdar, fontäner och statyer. Parken har också en stor damm där det finns fiskar och andra vattenlevande djur, vilket gör det till ett populärt ställe för barn att besöka. Parken har också en stor gräsmatta för picknick och utomhusaktiviteter. Brunnsparken är också ett populärt ställe för fotografering och är ett bra ställe för att koppla av och ta en promenad. Parken är öppen för allmänheten och är ett måste att besöka om du är i Göteborg.

Utomhusbio i Bältespännarparken, Göteborg

Bältespännarparken är en vacker park belägen i Göteborg. Parken är känd för sina vackra trädgårdar och grönområden, inklusive en rosenträdgård och en växthus. Parken har också ett stort antal statyer och fontäner, vilket gör det till ett populärt ställe för fotografering. Bältespännarparken är också ett populärt ställe för promenader och utomhusaktiviteter. Parken är öppen för allmänheten och är ett måste att besöka om du är i Göteborg.

Utomhusbio i Haga kyrkoplan, Göteborg

Haga Kyrkoplan är en vacker park belägen i Göteborgs stadsdel Haga. Parken är känd för sina vackra trädgårdar och grönområden, inklusive en rosenträdgård och en växthus. Parken har också en kyrka som ligger mitt i parken, Haga Kyrka, som är ett vackert exempel på gotisk arkitektur och ett populärt ställe för att besöka. Parken är också ett populärt ställe för promenader och utomhusaktiviteter och är ett mysigt ställe att ta en fika eller picknick. Parken är öppen för allmänheten och är ett måste att besöka om du är i Göteborg och särskilt om du är intresserad av historia och arkitektur.

Utomhusbio i Delsjöbäcken, Göteborg

Delsjöbäcken är en vacker park belägen i Göteborg. Parken erbjuder en mängd olika utomhusaktiviteter, inklusive promenader, cykling och fiske. Den är också känd för sina vackra omgivningar och natur. Den är hem för många olika växter och djur, och det finns också en mängd olika sjöar och vattendrag. Parken är ett utmärkt ställe för att uppleva naturen och ta en paus från stadens liv. Delsjöbäcken är öppen för allmänheten och är ett perfekt ställe att besöka om du är i Göteborg och vill ha en naturnära upplevelse.

Utomhusbio i Hisingsparken, Göteborg

Hisingsparken är en stor och vacker park belägen i Göteborgs stadsdel Hisings Backa. Parken är känd för sina vackra trädgårdar och grönområden, inklusive en rosenträdgård och en växthus. Det finns också ett stort utbud av olika sport- och lekfaciliteter, som basketplaner, fotbollsplaner, lekplatser och en minigolfbana. Hisingsparken är också ett populärt ställe för promenader och utomhusaktiviteter och är ett bra ställe för familjer att besöka. Parken är öppen för allmänheten och är ett måste att besöka om du är i Göteborg och letar efter en park med breda möjligheter för aktiviteter och naturupplevelser.

Utomhusbio i Jubileumsparken, Göteborg

Jubileumsparken är en vacker park belägen i centrala Göteborg. Den är känd för sina vackra trädgårdar och grönområden, inklusive en rosenträdgård och en växthus. Parken har också ett stort antal statyer och fontäner, vilket gör det till ett populärt ställe för fotografering. Jubileumsparken är också ett populärt ställe för promenader och utomhusaktiviteter och är ett bra ställe för att koppla av och ta en promenad. Parken är öppen för allmänheten och är ett måste att besöka om du är i Göteborg.

Utomhusbio i Kungsparken, Göteborg

Kungsparken är en vacker park belägen i centrala Göteborg. Den är känd för sina vackra trädgårdar och grönområden, inklusive en rosenträdgård och en växthus. Parken har också ett stort antal statyer och fontäner, vilket gör det till ett populärt ställe för fotografering. Kungsparken är också ett populärt ställe för promenader och utomhusaktiviteter och är ett bra ställe för att koppla av och ta en promenad. Parken är öppen för allmänheten och är ett måste att besöka om du är i Göteborg.

Om du vill ha en skön sommarnatt i en av Göteborgs absolut bästa parker, Azaleadalen enligt oss, och där kunna njuta av en magisk film direkt under stjärnorna se då till att besöka Europas största utomhusbio i sommar!

→ Spana in årets utomhusbiofestivaler här!

Festivalschema 2023

Du hittar vårt festivalschema inför sommarens turné här nedan:


Alla festivaler hittar du här!

Skriven av

Rikard Jonsson

January 16, 2023

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!