Bloggartikel

Utomhusbio i Slottsskogen, Azaleadalen

Sommaren 2023 bjuder Big Crowd Factory in till utomhusbio i Slottsskogen i Göteborg. Vi firar att sommaren äntligen har kommit med härlig film under stjärnorna, en kväll som passar ung som gammal, kille som tjej.

Självklart kommer vi att besöka fler ställen än bara Azaleadalen i Göteborg. Om du vill se exakt vilka ställen som vi kommer att besöka får du gärna klicka dig in på våra festivaler. Här har vi samlat alla platser och datum som du måste skriva upp i din kalender.

Nu går vi igenom allt som du behöver veta om utomhusbio i Slottsskogen 2023!

Nedan kan du spana in vår aftermovie från Slottsskogen, Azaleadalen, sommaren 2022!

Slottsskogen & Azaleadalen – Göteborgs härligaste parker

Slottsskogen är en av Göteborgs mest kända parker och det är en plats där människor länge har samlats för att njuta av naturen, gå på en promenad eller bara för att koppla av. Parken ligger i hjärtat av staden och brukar av många kallas för en oas, en flykt undan all asfalt. Det är inte svårt att förstå varför Slottsskogen är så populär, med sin vackra natur, sina gröna ytor och sina många aktiviteter.

I Slottsskogen ligger Azaleadalen, en av de mest kända delarna och den är känd för sitt vackra landskap och sina fantastiska blommor. Dalen är en fröjd för ögat och erbjuder besökare en unik chans att uppleva allt det vackra som Göteborg har att erbjuda på nära håll. Här kan man njuta av de vackra färgerna på azaleor och rhododendron, samtidigt som man tar en paus från vardagen och kan koppla av.

Slottsskogen och Azaleadalen är en plats där människor samlas för att spendera tid med nära och kära och njuta när vädret är fint. Parken är också kände för sina många evenemang, till exempel konserter och utomhusbio i Azaleadalen. Så oavsett om du är en naturälskare eller bara letar efter en trevlig plats att besöka i Göteborg så är Slottsskogen och Azaleadalen absolut värda ett besök när vädret är fint. 

Glada besökare i Slottsskogen i väntan på kvällens höjdpunkt.

Utomhusbio i Azaleadalen blir sommarens höjdpunkt

Sommaren 2023 kommer att vara extra speciell för alla filmälskare i Göteborg eftersom vi på Big Crowd Factory planerar att bjuda på något alldeles särskilt – utomhusbio i Azaleadalen. Under vissa utvalda datum under sommaren kommer du och alla andra besökare att få möjligheten att se era favoritfilmer under stjärnorna, omgivna av fantastiska Azaleor. 

Med ett brett utbud av filmer, med alltifrån klassiker till de senaste storfilmerna, kommer vi kunna erbjuda något för alla. Festivalen ger dig en fantastisk möjlighet att njuta av Slottsskogen och Azaleadalen på ett helt nytt sätt och spendera en härlig kväll under stjärnorna med dina nära och kära. Vi har arrangerat utomhusbiofestivaler i hela Sverige i flera år och vet därför vad som krävs för att skapa en riktigt härlig kväll.

Samla vännerna, packa picknickkorgen och kom till vår härliga utomhusbiofestival i sommar! Vi kan garantera att det kommer att bli sommarens höjdpunkt. Självklart är allt inträde också gratis så att alla som vill ska kunna komma. Vi tycker att bra film och goda vänner är något som alla ska kunna njuta av, oavsett varifrån du kommer eller hur mycket pengar du har. Därför är vår utomhusbiofestival i Slottsskogen öppen för alla. 

Tusentals besökare samlas när Europas Största Utomhusbio arrangerar folkfest.

Mat och dryck under utomhusbiofestivalen

Under utomhusbiofestivalen i Slottsskogen är vi stolta över att kunna presentera flera olika mat- och dryckesalternativ för alla våra festivalbesökare. Vi på Big Crowd Factory har pratat med flera olika foodtrucks som kommer att ställa upp och servera mat från alla jordens hörn. Här kommer du definitivt att hitta något som du gillar.

Eftersom vi sommaren 2023 kommer arrangera vår utomhusbio i Slottsskogen finns det också tillgång till parkens egen restaurang för er som vill sitta ner och äta en lite större middag. Detta är dock inte inne på vårt festivalområde.

Vi kommer självklart att servera mer än bara mat. Flera av våra foodtrucks bjuder på glas, godis och andra snacks. Själva säljer vi popcorn och annat som passar när filmen väl drar i gång. För det går väl ändå inte att gå på bio utan popcorn?

Kort sagt kan man säga att vi tycker mat och dryck är en viktig del av en bra festivalupplevelse och kommer satsa mycket på det inför vår sommarbio festival i Slottsskogen 2023. Om du går på festival för att testa ny mat kan vi lova att du inte kommer att bli besviken. Vi letar alltid efter nya foodtrucks som kommer imponera på våra besökare och vi tror verkligen vi hittat några riktiga stjärnor inför årets festival. 

Besökare under utomhusbio i Azaleadalen.

Vilka är vi på Big Crowd Factory?

Vi är Big Crowd Factory. Och vad betyder det? Det betyder att vi är en av Sveriges största arrangörer av utomhusbio. Det betyder att vi älskar film och att vi alltid gör vårt bästa för att skapa fantastiska festivaler, oavsett vilken stad vi besöker. Genom åren har vi skapat en rad olika utomhusbiofestivaler som alla blivit lyckade och sommaren 2023 i Azaleadalen kommer inte att bli annorlunda.

Att vi är Big Crowd Factory innebär också att vi gör mer än ”bara” arrangerar otroliga sommarbiofestivaler. När vi besöker en stad med vår festival vill vi att staden ska gynnas av vårt besök. Det innebär att vi hjälper samhällena som vi besöker genom att samarbeta med lokala organisationer, foodtrucks och leverantörer. Merparten av de pengar som våra film festivaler drar in går tillbaka till samhället som vi besöker och till de fantastiska människor som gör våra festivaler möjliga.

Tack Sverige och hela det svenska folket för att ni gör våra festivaler möjliga. Visst ses vi i Azaleadalen för ännu en fantastisk festival? Vi vill samla så många som möjligt för att skapa en riktigt folkfest och då behöver vi folk från hela landet. Varmt välkommen till Slottsskogen i Göteborg inför sommaren 2023!

Besökare på utomhusbio i Slottsskogen, Azaleadalen.

Vanliga frågor

Går det att förboka biljetter för er utomhusbio i Slottsskogen?

Nej. Vi vill ge alla samma möjlighet att se på bra film med oss i Slottsskogen under sommaren 2023. Därför går det inte att förboka biljetter utan först till kvarn gäller. Varför inte komma redan under dagen och njuta av lite bra musik och härlig stämning?

När börjar filmen?

Vi kommer att starta filmen i Azaleadalen så fort det blivit mörkt nog. Tidigare år har detta blivit ungefär 22:00 men det kan komma att variera lite. Kom lite tidigare för att få den bästa platsen att lägga ut din filt på!

Vilken film visas?

Vi har inte bestämt vilken film som vi ska visa i Slottsskogen 2023 än men så fort vi gjort det kommer vi lägga ut det i våra sociala medier. Vad vi kan säga redan nu är att det kommer bli en familjevänlig film som alla kommer att uppskatta!

Tusentals besökare besöker Slottsskogen varje år för traditionsenlig utomhusbio.

Kommer vi att ses i sommar? Oavsett om du väljer att besöka 1, 2 eller kanske alla våra festivaler sommaren 2023 vill vi tacka dig för att du läst hela artikeln. Vi är taggade inför sommaren och vi hoppas att du känner precis samma sak. Missade du vår festivalguide i början av artikeln? Då får du en ny chans nu att lägga in alla viktiga datum i din kalender.

Besök oss i sommar i Göteborg, Stockholm eller kanske i Malmö. Det här kommer att bli den bästa sommaren någonsin!

Såhär kan det se ut i Azaleadalen när det är utommhusbio på gång!

Festivalschema 2023

Du hittar vårt festivalschema inför sommarens turné här nedan:


Alla festivaler hittar du här!

Skriven av

Joel Georgy

February 15, 2023

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!