Bloggartikel

Utomhusbio Sommaren 2022

Utomhusbio, utebio, sommarbio, kärt barn har många namn. Drive-in bio är dock någonting helt annat, viktigt att hålla tungan rätt i mun här. När väl sommaren är här finns det få aktiviteter som slår en riktigt mysig utomhusbio under sommarens stjärnhimmel (förutsätter att vädret är med oss såklart). Här har vi gjort ett försök till att sammanställa en lista över utomhusbiografer du inte vill missa under sommaren 2022. 

Sugen på en utomhusbio med extra allt? Då ska du spana in sommarens utomhusbiofestivaler arrangerade av oss på Big Crowd Factory, nedan ser du vårt festivalschema under 2022.

Klicka även här för att se alla våra festivaler under sommaren 2023.

Europas Största Utomhusbio, 8.500 besökare, Slottsskogen, Göteborg.


Big Crowd Factory's festivalturné 2022: 

 • Stockholm, Tantolunden, 2:a juli 2022
 • Malmö. Lördagsplan, 9:e juli 2022
 • Göteborg, Azaleadalen, 16:e juli 2022
 • Stockholm (återbesök), Tantolunden, 30:e juli 2022
 • Uppsala, Källparken, 20:e augusti 2022
 • Lund, Patrik Rosengrens Park, 27:e augusti 2022

Du hittar alla utomhusbiofestivaler med länkar till samtliga evenemang på vår festivalsida!

Dessa utomhusbiofestivaler inkluderar allt ifrån, live musik, DJs, biokiosk, loungeområden, food trucks, aktivitetsområden, goodie bags, tävlingar och mycket mer. Samtidigt är festivalerna helt kostnadsfria för alla besökare, du betalar alltså inte en krona så se till att lägga in dessa datum i din kalender redan nu.


För dig om inte kan komma vid just dessa datum har vi sammanställt en lista över grymma alternativ nedan istället. 

Utomhusbio i Göteborg 2019.


Utomhusbio Stockholm 2022

Utomhusbiografer och festivaler i den kungliga huvudstaden, Stockholm, under 2022. Sugen på drive-in bio istället? Detta hittar du även i listan nedan! 


 • Stockholm under stjärnorna, Brunkebergstorg
  Öppnar igen för säsongen under april 2022, detta vill du inte missa. Utomhusbio på en takterass, kan det bli bättre än såhär? Spana in deras drömmiga bilder på hemsidan här: https://www.sthlmunderstjarnorna.com/gallery/ För att hålla dig uppdaterad kan du alltid se till att följa dem på Facebook här.

 • Big Crowd Factory, Tantolunden, Hornstull (Två datum)
  Under sommaren 2022 dyker Big Crowd Factory och vår storskaliga utomhusbiofestival upp två gånger om. Den 2:a juli och 30:e juli är datumen som gäller så se till att boka upp dina vänner och förbered dig på en heldag som startar redan klockan 15.00! Se till att följa Facebooksidan här för att hålla stenkoll kring senaste nytt!

 • Stockholms filmfestival, Rålambshovsparken
  Datumet för 2022 är ännu inte satt när denna lista sammanställs men håll dig uppdaterad kring Stockholm Filmfestival och deras sommarbio genom att slå ett getöga på deras hemsida här: https://www.stockholmfilmfestival.se/sv För dig som har en bil och är sugen på att testa konceptet drive-in bio, gör samma sak och se till att hålla koll på Stockholm Filmfestivals roliga upptåg, förhoppningsvis blir det även en drive-in bio under 2022, håll tummarna! 
 • Utomhusbio i Larsberg, Lidingö
  Senast visade filmen var Lejonkungen, se till att hålla koll på Larsbergs hemsida för att se vad som gäller kring deras utomhusbiovisningar under 2022, deras hemsida hittar du här: https://www.biolarsberg.se/

 • Drive-in Sommarbio, Gärdet
  Stockholmsbyrån Le Pacte slog sig samman med Bio & Bistro Capitol och utvecklade succékonceptet Drive-In Sommarbio under sommaren 2021. Förhoppningsvis blir det en repris under sommaren 2022, kolla in deras hemsida för senaste nytt: https://driveinsommarbio.se/ 

Utomhusbio Uppsala 2022

För dig som inte fick nog av utomhusbiograferna i Stockholm kan du på bara 1h även uppleva mysiga utomhusbiografer i Uppsala. Missade du de båda datumen då vi på Big Crowd Factory arrangerade våra festivaler i Stockholm? Här är din chans att få uppleva Europas Största Utomhusbio på plats i Uppsala.

Uppsala Summer Cinema, Parksnäckan

Förhoppningsvis får vi se en favorit i repris på Parksnäckan även år 2022. Om detta går det ännu inte att läsa sig till på hemsidan, men den som väntar på något gott som det brukar heta. Vi tipsar om att hålla koll här: https://parksnackan.se/ 

Big Crowd Factory, Källparken

Den 20:e augusti 2022 kommer vi på Big Crowd Factory till Uppsala för att arrangera vår storskaliga utomhusbiofestival. Kom i tid, gärna redan runt klockan 16.00 då parken brukar bli fullsatt någon gång runt klockan 18.00. På plats kommer du hitta allting du önskar, mat, popcornmenyer, läsk mm. Vi tipsar om att ta med dubbla filtar för högsta möjliga myskänsla. Läs mer om kommande evenmang på Facebooksidan här!

Utomhusbio i Halmstad 2021

Utomhusbio Göteborg 2022

Staden på G på västkusten, för alla oss som uppskattar salta hav och årligen passar på att besöka Europas Största Utomhusbio (fler än 8.500 besökare). Det var här resan startade för oss och idag är den årliga utomhusbion i Azaleadalen, Slottsskogen ett faktum. För dig som besökt Way out West så har du redan stenkoll på vilken park det är vi pratar om. 

 • Göteborg Film Festival, Trädgårdsföreningen
  Göteborgs motsvarighet till Stockholm Film Festival vill såklart inte vara sämre, även i Göteborg arrangerar den lokala aktören utomhusbio. Tidigare år har man bland annat arrangerat dessa utomhusbiografer i Trädgårdsföreningen, en helt underbar plats som vi varmt kan rekommendera. Sommaren 2021 arrangerade aktören även en utomhusbio på Götaplatsen i centrala Göteborg, håll dig uppdaterad genom att kolla in deras hemsida för fler mysiga utomhusbiografer under 2022. Hemsidan hittar du här: https://goteborgfilmfestival.se/

 • Big Crowd Factory, Azaleadalen, Slottsskogen
  Precis som vi nämnde i inledningen, för dig som är intresserad av att testa på det verkliga originalet av Europas Största Utomhusbio se till att boka in den 16:e juli i kalendern. Passa även på att följa Facebooksidan för att läsa mer om vad som komma skall! 
 • Drive-in-bio, Bananpiren
  Under sommaren 2020 arrangerade den klassiska biografen Bio Roy en utomhusbio på bananpiren. Kanske kommer vi se ett liknande arrangemang under sommaren 2022, se till att spana in deras hemsida här för att hålla dig uppdaterad: https://www.bioroy.se/

Utomhusbio i Halmstad, sommaren 2021.


Utomhusbio Malmö 2022

Huvudstaden i söder bjuder även mysiga tillfällen, för dig som inte har chans att dyka upp under dessa datum vill vi även tipsa om att vi på Big Crowd Factory även besöker Lund under 2022.

 • Sommarscen Malmö, Panora
  Situationen kring corona har satt käppar i hjulet under de två senaste åren, förhoppningsvis kommer Sommarscen Malmö anordna deras populära utomhusbio under sommaren 2022. Vill du hålla dig uppdaterad? Kolla här: https://panora.se/utomhusbio

 • Big Crowd Factory, Lördagsplan
  Äntligen arrangerar vi på Big Crowd Factory utomhusbio på Lördagsplan i Malmö, detta har du bland annat kunnat läsa om här:
  Europas största utomhusbio intar Malmö och Lund i sommar. Boka in den 9:e juli och håll tummarna för riktigt bra väder så ses vi där! Mer om utomhusbion i Malmö kan du läsa på vår Facebooksida här.

Utomhusbio Röda Sten sommaren 2021.


Utomhusbio Lund 2022

För dig som missade utomhusbion i Malmö, se till att besöka detta evenemang istället.


 • Big Crowd Factory, Patrik Rosengrens Park
  Akademikerstaden Lund får naturligtvis också ett besök av Europas Största Utomhusbio under 2022. Den 27:e augusti 2022 är datumet som gäller. Du som besökare behöver inte heller betala en endaste krona, ta med dina vänner och njut av en äkta bioupplevelse i sommarvärmen. Enklaste sättet att hålla koll är att följa facebooksidan här.

Utomhusbio Norrköping 2022

 • Bio under stjärnorna
  Aktören Flimmer har varit flitiga med deras utomhusbiokoncept, här har du till och med möjlighet att boka utomhusbioutrustning för att ordna med din egna utomhusbio. Under sommaren 2022 kommer Flimmer även att fortsätta arrangera deras uppskattade utomhusbiografer runt om i Norrköping. Datumen som gäller brukar vara under den senare tiden av augusti månad. Här hittar du deras hemsida:  https://www.flimmer.nu/


Utomhusbio Halmstad 2022

 • Sommarbio i Norre Katts Park, Halmstad Vid tre tillfällen under sommaren 2021 arrangerades utomhusbio i Norre Katts Park i centrala Halmstad. Halmstad City är aktören som står bakom detta och allt du behöver tänka på är att ta med dig din egna brassestol eller filt samtidigt som Halmstad City ordnar resten! Vi håller tummarna att Halmstad City väljer att satsa vidare på detta koncept även under 2022. Mer om evenemanget 2021 kan du läsa här: https://halmstadcity.se/evenemang/sommarbio-i-norre-katts-park/ - Håll koll på deras hemsida för senaste nytt!

Utomhusbio under stjärnorna.


Festivalschema 2023

Du hittar vårt festivalschema inför sommarens turné här nedan:


Skriven av

Joel Georgy

November 22, 2021

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!