Bloggartikel

Vad behövs för ett lyckat utomhusbiobesök?

Att gå på utomhusbio är lätt. Men vad krävs för ett lyckat utomhusbiobesök egentligen? Det ska vi försöka reda ut här.


Hur lätt?” tänker du säkert nu. Svinlätt kan vi då meddela, ungefär lika lätt som att ta en taxi runt göteborgsvarvet - ni är i goda händer (lika goda som våra food-trucks, dom är grymma!). Ändå finns det några (läs: en hel del) saker att tänka på som kan hjälpa er maxa upplevelsen vare sig det är utomhusbio på Rålis, i Azaleadalen, Stadsparken i Lund eller annan fantastisk park i Sverige.


Eftersom festivalen och kringaktiviteter börjar redan kl 15.00 kan det vara en god idé att komma då (Lätthetsgrad 1/5). Då kör musiken igång och parken fylls upp snabbt, packa filten, vännerna och get moving (packa vänner lätthetsgrad 4/5).


  • 2x Filt 🛼

Varför ska man ha med sig två filtar på bio? Jo det ska ni få veta. Även om det är sommar och solen lyser, allt man har med sig blir varmt, näsan röd och allt det där. Så blir det ofta ändå lite kallare på kvällarna. Då kan det vara skönt att dels sitta på en filt och en back-up man kan svepa in sig i. Vi lovar att det blir supermysigt och du njuter av filmen minst fem gånger mer om du är varm! 


Pro tip: Proffsen tar med en sovsäck och sitter i, det kan vi varmt rekommendera för den frusna! 


  • Vänner 🌟 💜

Det blir roligare om man är fler. Som en vis man en gång sa delad glädje är dubbel glädje och det är sant. Det kommer vara big crowds och good vibes - så på med leendet och ring dina härligaste vänner, du vet dom som bjuder på sig själva och har de roligaste historierna. De du skrattar mest med helt enkelt!


Pro tip: Bjud med en nyfunnen vän!  Det är ett perfekt tillfälle att introducera denna till kompisgänget! 


  • Käk 🍔🌭🌮

Vad ska man äta då? Det finns tre svar på denna frågan, antingen tar man med sig sin egna picknick och mat eller så passar man på att ta in festivalkänslan och äter på någon av alla food-trucks eller så gör man en mix! Något vi själva rekommenderar är en mix - be någon ta med dipp, en annan chips en tredje polly (röda påsen, behövs det ens nämnas?) och handla varm mat när hungern slår till, vi tycker kall mat är mindre najs - men det är bara vår åsikt. Så EYFS & BYOF som vi brukar kalla det - Eat Your Friend’s Snacks & Buy Your Own Food. Hur ni än väljer att göra kan man alltid ändra sig. På plats finns flertalet food-trucks, biokiosk mm. 

Pro tip: Röd polly och chilli ostbågar.


Summa summarum:

Ni är helt fria att ta med vad ni vill (nästan). Det vi tycker är viktigast är


  • Ett glatt humör 
  • Umgänge du gillar
  • Filt
  • Varma kläder för att mysa till det
  • Solglasögon

Vi ses i sommar!

Skriven av

Rikard Jonsson

November 24, 2021

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!