Bloggartikel

Volontär sommaren 2023

Vi går mot ljusare tider och sommaren närmar sig med stormsteg. Städerna är fulla av utomhusfestivaler och för dig som vill testa på att vara volontär finns det oändligt med alternativ. Välkomna besökare, vara biovärd eller varför inte företagsvärd? Valet är ditt!

Men vad kännetecknar då den ideala volontären och vilka egenskaper är viktiga? Sitt ner i lugn och ro för här listar vi vad vi tror är de viktigaste egenskaperna för dig som vill bli volontär!

Sugen på att besöka våra festivaler i sommar? Klicka även här för att se alla våra festivaler under sommaren 2023.


Fem viktiga egenskaper för dig som vill bli volontär

Laget före jaget

En klyscha tänker du, en självklarhet tänker vi. En av de allra viktigaste egenskaperna hos en volontär är att stötta människorna som finns runtomkring en. Här handlar det inte bara om att tänka på sig själv och sina egna uppgifter utan att också finnas där för andra, inte minst andra volontärer. Fråga om du kan hjälpa till med något, hur personen bredvid mår eller varför inte ge bort en kaffe? 


Engagemang

Oavsett vad du är för volontär är mottagaren A och O! Här handlar det inte om vad du själv kan vinna utan vad du faktiskt kan göra för andra. Oavsett vad du har för roll som volontär, viktigast av allt är att du tar dig tiden att svara på den där extra frågan eller bemöter med ett leende även när det inte förväntas av dig. På så sätt kan du skapa en oförglömlig upplevelse, inte bara för dig utan för alla runtomkring dig.


Självständighet & ansvar

En annan viktig princip med att vara volontär är att ha den perfekta balansen av att vara självständig och samtidigt trivas av att arbeta tillsammans med andra. Inte helt ovanligt är att du får egna uppgifter vilket gör volontärskapet till en fantastisk möjlighet att testa något nytt, lära känna sig själv och visa vad man går för!


Erfarenhet eller inte?

Ibland kan erfarenhet vara en nödvändighet men inte alltid! Beroende på vad du ska göra kan volontära vara en fantastisk möjlighet att samla på sig erfarenhet. Det är långt ifrån alla uppdrag som kräver tidigare erfarenhet vilket gör det enkelt för dig att engagera dig!


Ålder

Detta kanske kan ses som en onödig regel men sanningen är att ålder är viktigt för dig som vill bli volontär. Oavsett vad din uppgift är eller vad det är för event är kravet nästan alltid att vara 18 år eller äldre.


Tycker du att allt det här stämmer in på dig och känner du att vara volontär sommaren 2023 är något för dig. Underbart! Här nedan hittar du en rad olika evenemang där du har möjlighet att engagera dig.Festivaler som söker volontärer sommaren 2023

  • Utomhusbio i Göteborg / Stockholm / Uppsala/ Lund / Malmö

Ända sedan 2017 har Big Crowd Factory arrangerat utomhusbio i Göteborg, allra senast i den mysiga Azaleadalen. Bara under 2019 besöktes festivalen av 8.500 besökare och blev då Europas största utomhusbio. Här har du chansen att njuta bio utomhus samtidigt som du är entrévärd, biovärd och mycket mer.

https://bigcrowdfactory.se/kontakt


  • Lollapalooza Stockholm

Festivalen som tog Sverige med storm när den gjorde sin entré på Gärdet i Stockholm under 2019. Antalet musikgenrer är obegränsat och här finns det någonting för alla. Bara under 2023 har du bland annat chansen att höra Post Malone, The Killers & Doja cat. Förena nytta med nöje och bli volontär. Håll utkik på https://luger.se/festival/lollapalooza för mer information.


  • Way Out West

Är en tre dagars musikfestival som arrangeras i hjärtat av Göteborg, närmare bestämt Slottsskogen. Här finns det någonting som passar för alla, rock, elektroniskt, hiphop och mycket mer. Om inte det skulle vara nog arrangeras under kvällarna Stay Out West med unika klubbkoncept runtom i Göteborg. Här har du flera sätt att engagera dig, läs mer på: https://luger.se/festival/way-out-west


  • Sweden Rock

Här har vi Festivalen för den rock och metal intresserade. Varje år sedan 1992 anordnas denna klassiska festival i den lilla byn Norje utanför Sölvesborg. För den som är intresserad av att bli volontär här behöver vara aktiv i någon av de lokala föreningarna. Läs mer om festivalen på https://www.swedenrock.com/.


  • Summerburst

Under 2023 är den populära open air festivalen Summerburst tillbaka i Göteborg. Festivalen som är mer känd som Sveriges största festival för elektronisk musik med över 100 000 årliga besökare. Här har du med fotointresserad fantastisk möjlighet att vara i festivalens centrum som festivalfotograf. Missa inte att ansöka på: photorequest.livenation.se


  • Popaganda

Popaganda är den ideella föreningen vars festival bär samma namn. Den välkända Stockholmsfestivalen har ända sedan 2002 samlat musikälskare från hela landet. Här är spelschemat fullt med Indie, rock och framförallt pop. För dig som är musikälskare och samtidigt vill bidra är detta ett perfekt alternativ. Låter det intressant? Hör då av dig till info@popaganda.se.


Är du intresserad av att skapa ett minne för livet och förgylla din sommar med där lilla extra? Missa då inte att bli volontär på Sveriges kanske mysigaste utomhusbio i sommar! Läs mer här. 

Festivalschema 2023

Du hittar vårt festivalschema inför sommarens turné här nedan:Skriven av

Joel Georgy

January 18, 2022

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!