Tidningen Resumé nämner  i en artikel att Svenskarna generellt är mer positiva till reklam i traditionella medier än i digitala – och favoriterna är bioreklam och butiksreklam. Detta framgår i en rapport som Orvesto Konsument har sammanställt. 

Detta får givetvis oss på BCF att vidare vilja undersöka hur Svenskarna även ser på utomhusbioreklam. Kanske kan detta medie slå hål i taket när det gäller reklam som vi Svenskar ställer oss positiva till? 

Reklamtröttheten ökar bland svenskarna, det konstateras både i Novus undersökning gjord på uppdrag av Sveriges Annonsörer samt i Kantar Sifos mätningar. I rapporten går det att läsa att: 

“Mest tycker svenskarna om butiksreklam och bioreklam. 2010 uppgav 39 procent av svenskarna att de var positivt inställda till bioreklam och 20 procent att de var negativa. 2019 var något färre positiva, 31 procent, medan 27 procent uppgav att de var negativa”. 

Artikeln finns att läsa i sin helhet på Resumés hemsida, här kan du se allmänhetens inställning till annonser i morgontidningar, annonser i kvällstidningar, annonser i gratistidningar, annonser i tidskrifter/magasin, tv-reklam radioreklam, bioreklam, direktreklam i brevlådan, utomhustavlor och butiksreklam.  

Läs artikeln i sin helhet här.

SENASTE ARTIKLAR

Resan till Europas Största utomhusbio

Resan till Europas Största Utomhusbio

resan till europas största utomhusbio Två studenter, en solig men kall februarimorgon 2017 och tentaplugg. Vid första anblick låter denna kombo kanske inte så märkvärdig

Utomhusbio sommaren 2021

Utomhusbio sommaren 2021

Här hittar du utomhusbio för sommaren 2021 Finns det något härligare att göra än att besöka en utomhusbio under en varm sommarkväll? Vi kanske är