Bloggartikel

Festivalcrew till sommaren 2023 sökes

Lo and behold! Nu är det dags att hitta vårt festivalcrew till sommaren 2023. 6 festivaler sker i parker runtom i Sverige och vi behöver bli fler! Vi på Big Crowd Factory har volontärarbetat allihop och vet att detta är en genväg för den som vill komma in i festivalbranschen snabbt. Dessutom är det kul. Riktigt, riktigt riktigt kul.


Ok, nej. Det är inte betalt, men, det finns fördelar med att vara volontär ändå. Kolla här:

✅ Du får en tidslös crew-tröja. På festivaldagen fixar vi din outfit. I alla fall upptill. Vi fixar en snygg tröja som du kan ha efter festivalen också. Folk kommer fråga var du köpt den, vi lovar.

✅ Du får en fot in i festivalbranschen, oavsett vilket pass du är med på. Här finns det erfarenheter och referenser att piffa CV:et med efter att du hängt med oss!

✅ Du får mat och dryck på jobbdagen från foodtrucksen. Såklart!

✅ Ditt arbete är chill och kul. Här på Big Crowd Factory tillämpar vi “work smart, not hard”. Forever and always. 

Så vad är det man gör på en festival? Arbetet är uppdelat i tre pass och innebär olika arbetsuppgifter. Du kan jobba alla tre passen, om du vill. Men vi rekommenderar att du jobbar ett. Sen rekommenderar vi att du tar en slår dig ner på en filt och hänger med oss på festivalområdet efter passet. 😀 

Obs! Tiderna är ungefärliga. 

⏰ Innan festivalöppning (09.00-15.00)

Här ingår enklare rigg såsom att lägga gångplattor och koordinering av food trucks, partners. Vi hjälps åt med allt, så ingen panik om du inte vet vad en gångplatta är.

Bra för den som vill bli eventkoordinator, eventplanerare, F&B manager eller liknande. Vi preppar festivalområdet under detta passet.

🎉 Under dagen (15.00-21.00)

Här ingår det att t.ex. prata med våra besökare, ta hand om artisterna, dela ut samples och cirkulera i området. Bra för de som gillar fart, service, människor och att prata! Denna roll tar både hand om publiken såväl som DJs och partners. Du är nog rätt social, och gillar att ge gratisgrejer till folk och knyta nya kontakter. Kanske vill du bli säljare, marknadsförare, service manager eller artist manager? Då kan detta vara grym erfarenhet för dig. 

🌝 Kvällen/filmvisningen (20.00-01.00)

Detta är ett bra pass för den som gillar film! Detta pass går av stapeln precis när vi kör filmvisningen på vår 12 m stora duk, så det som behövs här är lite koordinering av foodtrucks/artister och jätteenkel avetablering tillsammans med BCF-teamet. Kom ihåg, det var work smart, not hard. Du som är lite nattuggla av dig och vill bli en stagehand (scenarbetare), tekniker eller eventkoordinator kommer nog att få ut bra erfarenhet av detta passet.


Varje arbetspass är cirka 5-7 timmar långt och där ingår paus. Vi kör festivaler i Stockholm, Göteborg och Malmö under följande datum:

Festivalschema 2023

Du hittar vårt festivalschema inför sommarens turné här nedan:


Låter det kul? Nice! Då vill vi ha ett par meningar om dig och dina relevanta erfarenheter, din tröjstorlek och vilka festivaler/pass du är intresserad av att vara med på.

Fyll gärna i detta formulär. Så hör vi av oss och tar det därifrån, helt enkelt. 

Peace!

Skriven av

Joel Georgy

March 8, 2023

Innehåll

Bli en del av upplevelsen

Vi söker ständigt efter spännande partnerskap, volontärer och foodtrucks!

Ta kontakt med oss!